Chocopasta met pompoen

Ingrediënten: (2 potten pasta)
250 gr pompoen
30 gr stevia witte korrel
1 tl kaneel
1 tl kardemom
150 gr cashewnoten
50 gr pure chocolade (vegan)
1 el alpro kokos
Werkwijze:
Doe de noten in een kom en voeg kokend water toe. Laat 30 min. rusten.
Kook ondertussen de pompoen gaar.
Snij de pompoen in blokjes. Doe deze in een kookpot met anti-aanbaklaag en voeg 1 el water en de stevia toe. Laat op een laag vuurtje koken onder een deksel tot de blokjes gaar zijn.
Zet opzij en laat afkoelen.
Breek de chocolade in stukje en verwarm 30 minuten in de microgolfoven met de alpro kokos in een tas of kommetje. zet opzij en roer tot de chocolade mooi gesmolten is.
Giet de cashewnoten af en droog ze met een handdoek. Mix samen met de pompoenblokjes en de chocolade tot een glad geheel.
Laat afkoelen en verdeel over 2 glazen potten.
Bewaar in de koelkast.

Pesto met spinazie

Ingrediënten: (2 porties)
2 handjesvol spinazie
2 teentjes knoflook
4 el amandelnoten en cashewnoten (samen 60 gr)
8 groene olijven
4 el walnotenolie

Werkwijze:
Mix alles fijn met de handmixer.
Lekker als saus voor de pasta of als dip.


Pompoenshake

Ingrediënten: (1p)

250 ml amandelmelk

50 gr pompoen

1/2 tl speculaaskruiden of kaneel

een lepeltje agavesiroop om af te werken (optioneel)

Werkwijze:

Snijd de pompoen in kleine blokjes.

Neem een kleine kookpot met dikke bodem en breng hierin de amandelmelk aan de kook.

Voeg de pompoenblokjes en de kruiden toe.  Laat op een laag vuur verder pruttelen tot de pompoenblokjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Haal van het vuur en mix glad.

Passeer door een zeef en serveer in een grote tas.

Werk af met wat kaneelpoeder.

Rode bietenshake

Ingrediënten: (1p)

250 ml havermelk

50 gr gekookte rode biet

1 el pure chocolade

cacaopoeder (ongezoet)

Werkwijze:

Snijd de rode biet in kleine blokjes.

Neem een kleine kookpot met dikke bodem en verwarm hierin de havermelk. Voeg de blokjes rode biet en de chocolade toe.  Laat 4 minuten op een laag vuur verder pruttelen tot de chocolade gesmolten is.

Haal van het vuur en mix glad. Passeer door een zeef en serveer in een grote tas.

Werk af met wat cacaopoeder.