(12-14 stuks)
3 eieren
80g boter
200 g bloem
50g speltbloem
2,5 dl melk
100 g bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
snuifje zout
snuifje kaneel
snuifje kardemom
Smelt de boter, en laat afkoelen.
Voeg hier de suiker en vanillesuiker aan toe, en mix goed door. Voeg de eierdooiers toe, en mix dit 5 minuten door.
Voeg de melk en de specerijen toe.
Voeg als laatste de bloem toe, en mix nog eens 5 à 10 minuten.
Klop de eiwitten stijf, en spatel deze voorzichtig door het mengsel.
Bakken maar!
Werk af met wat bloemsuiker en serveer met verse confituur.
Voor de confituur:
300g bosbessen, 1 grote kweepeer
250g geleisuiker
Snij de kweepeer in stukjes, en verzamel de vruchten in een grote kom.
Voeg de suiker toe en laat zo een halve dag staan.
Kook alles samen in een grote kookpot, voor ongeveer 5 minuten, en stort de confituur in enkele potjes.
(10 stuks)
3 eieren
250g boter (gesmolten)
250 g bloem
0,5 dl melk
flink snijfje kruidenzout
snuifje peper
40g parmezaan
Smelt de boter, en laat afkoelen.
Voeg hier de eierdooiers aan toe, en mix dit goed door.
Voeg de melk, de specerijen en de gemalen parmezaan toe.
Voeg als laatste de bloem toe, en mix nog eens 5 à 10 minuten.
Klop de eiwitten stijf, en spatel deze voorzichtig door het mengsel.
Bakken maar!
Ik serveerde dit met een frisse groentenshake.
Groentenshake:
halve avocado
2cm komkommer
sap van een halve limoen
handjevol verse koriander
handjevol verse basilicum
snuifje zout
flink wat peper
1 tl gedroogd limoengras
2 dl amandelmelk
Mix alles samen tot een gladde en romige shake.
Werk af met pittige wasabi sesam.