Zoete wafels

(12-14 stuks)

3 eieren

80g boter

200 g bloem

50g speltbloem

2,5 dl melk

100 g bruine suiker

1 zakje vanillesuiker

snuifje zout

snuifje kaneel

snuifje kardemom

Smelt de boter, en laat afkoelen.

Voeg hier de suiker en vanillesuiker aan toe, en mix goed door. Voeg de eierdooiers toe, en mix dit 5 minuten door.

Voeg de melk en de specerijen toe.

Voeg als laatste de bloem toe, en mix nog eens 5 à 10 minuten.

Klop de eiwitten stijf, en spatel deze voorzichtig door het mengsel.

Bakken maar!

Werk af met wat bloemsuiker en serveer met verse confituur.

Voor de confituur:

300g bosbessen, 1 grote kweepeer

250g geleisuiker

Snij de kweepeer in stukjes, en verzamel de vruchten in een grote kom.

Voeg de suiker toe en laat zo een halve dag staan.

Kook alles samen in een grote kookpot, voor ongeveer 5 minuten, en stort de confituur in enkele potjes.

 

Hartige parmezaanwafels

(10 stuks)

3 eieren

250g boter (gesmolten)

250 g bloem

0,5 dl melk

flink snijfje kruidenzout

snuifje peper

40g parmezaan

Smelt de boter, en laat afkoelen.

Voeg hier de eierdooiers aan toe, en mix dit goed door.

Voeg de melk, de specerijen en de gemalen parmezaan toe.

Voeg als laatste de bloem toe, en mix nog eens 5 à 10 minuten.

Klop de eiwitten stijf, en spatel deze voorzichtig door het mengsel.

Bakken maar!

Ik serveerde dit met een frisse groentenshake.

Groentenshake:

halve avocado

2cm komkommer 

sap van een halve limoen

handjevol verse koriander

handjevol verse basilicum

snuifje zout

flink wat peper

1 tl gedroogd limoengras

2 dl amandelmelk

Mix alles samen tot een gladde en romige shake.

Werk af met pittige wasabi sesam.