Amandel  koekjes

Deze koekjes zijn super eenvoudig, en echt heel lekker.

Voor een 40-tal koekjes heb je nodig:

50g amandelmeel

1 mandarijn

350g speltbloem

120g suiker

250 gr boter op kamertemperatuur

1 eierdooier

1tl kaneel

optioneel: een handjevol grof gesneden nootjes

Werkwijze:

Meng alle droge ingrediënten, en voeg dan alle natte toe. Goed doorkneden.

Zet een half uurtje koud.

Rol dan het deeg uit, en snij met een vormpje de koekjes uit.

Bak af op 175 graden, voor 20 min.

Kokos rotsjes

Super simpel, en toch echt de allerlekkerste!

Voor 10 rotsjes heb je 2 eiwitten, 125g geraspte kokos en 70 g suiker nodig.

Meng alles goed door.

Maak 10 hoopjes op een bakplaat met bakpapier.

Bak af op 170 graden, op 20 min.

Haver koekjes

Lekker knapperig vanbuiten, nog wat zacht vanbinnen.

Voor een 15-tal:

130g haver

150g bloem

150g suiker (kan meer, naar keuze)

125g boter op kamertemperatuur

1 ei

1 geraspte appel

handjevol hele gezouten pinda's

Werkwijze:

Meng alles samen, en maak platte rondjes op een bakblik met vel bakpapier.

Bak af op 180 graden, in 15 à 20 min.


Meringue

Een wolk van een dessert!

Nodig:

3 eiwitten

80g suiker

Werkwijze:

Klop de eiwitten in pieken stijf, en voeg beetje bij beetje de suiker toe, tot je een mooi glanzende massa hebt.

Verwarm je oven op 200 graden.

Stort de meringue op een plaat met bakpapier,

Zet je oven op 130 graden, en bak af op 1 uur.

Pinda koekjes

Zalig krokante en kruidige koekjes.

Voor een 30-tal koekjes:

125g boter op kamertemperatuur

125g pindakaas (ik gebruikte pindakaas met stukjes veenbes)

50 g gemengde noten (gezouten)

125g bruine suiker

1 ei

150 g bloem

2 tl bakpoeder

1 tl baksoda

1 tl zout

2 el geraspte kokos

2 el choco (ik gebruikte pure chocolade choco met sinaasappelsmaak)

2 tl kaneel

1 tl kardemom

 

Meng alle ingrediënten in een kom, en kneed tot een stevige massa.

Zet koud weg voor ongeveer een half uurtje.

Rol plat en steek rondjes uit, of vorm balletjes en druk naar beneden.

Bak de koekjes in 12-14 min in de oven op 180°.

 

 

Maxi koekjes

Lekkere crunchy maxi koekjes!

Voor een 25-tal

250g boter op kamertemperatuur

150g bruine suiker

150g witte suiker

2 eieren

2 el melk

400g bloem

2 tl bakpoeder

een handvol gemengde hagelslag

 

Meng alle ingrediënten door elkaar, tot je een zacht deeg hebt.

Verwarm de oven voor op 180°.

Rol balletjes van ongeveer 3 cm, en druk ze een beetje plat op de bakplaat.

Bak de koekjes af in 15 min.