Deze koekjes zijn super eenvoudig, en echt heel lekker.
Voor een 40-tal koekjes heb je nodig:
50g amandelmeel
1 mandarijn
350g speltbloem
120g suiker
250 gr boter op kamertemperatuur
1 eierdooier
1tl kaneel
optioneel: een handjevol grof gesneden nootjes
Werkwijze:
Meng alle droge ingrediënten, en voeg dan alle natte toe. Goed doorkneden.
Zet een half uurtje koud.
Rol dan het deeg uit, en snij met een vormpje de koekjes uit.
Bak af op 175 graden, voor 20 min.
Super simpel, en toch echt de allerlekkerste!
Voor 10 rotsjes heb je 2 eiwitten, 125g geraspte kokos en 70 g suiker nodig.
Meng alles goed door.
Maak 10 hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak af op 170 graden, op 20 min.
Lekker knapperig vanbuiten, nog wat zacht vanbinnen.
Voor een 15-tal:
130g haver
150g bloem
150g suiker (kan meer, naar keuze)
125g boter op kamertemperatuur
1 ei
1 geraspte appel
handjevol hele gezouten pinda's
Werkwijze:
Meng alles samen, en maak platte rondjes op een bakblik met vel bakpapier.
Bak af op 180 graden, in 15 à 20 min.
Een wolk van een dessert!
Nodig:
3 eiwitten
80g suiker
Werkwijze:
Klop de eiwitten in pieken stijf, en voeg beetje bij beetje de suiker toe, tot je een mooi glanzende massa hebt.
Verwarm je oven op 200 graden.
Stort de meringue op een plaat met bakpapier,
Zet je oven op 130 graden, en bak af op 1 uur.
Zalig krokante en kruidige koekjes.
Voor een 30-tal koekjes:
125g boter op kamertemperatuur
125g pindakaas (ik gebruikte pindakaas met stukjes veenbes)
50 g gemengde noten (gezouten)
125g bruine suiker
1 ei
150 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl zout
2 el geraspte kokos
2 el choco (ik gebruikte pure chocolade choco met sinaasappelsmaak)
2 tl kaneel
1 tl kardemom
Meng alle ingrediënten in een kom, en kneed tot een stevige massa.
Zet koud weg voor ongeveer een half uurtje.
Rol plat en steek rondjes uit, of vorm balletjes en druk naar beneden.
Bak de koekjes in 12-14 min in de oven op 180°.
Lekkere crunchy maxi koekjes!
Voor een 25-tal
250g boter op kamertemperatuur
150g bruine suiker
150g witte suiker
2 eieren
2 el melk
400g bloem
2 tl bakpoeder
een handvol gemengde hagelslag
Meng alle ingrediënten door elkaar, tot je een zacht deeg hebt.
Verwarm de oven voor op 180°.
Rol balletjes van ongeveer 3 cm, en druk ze een beetje plat op de bakplaat.
Bak de koekjes af in 15 min.