Appelcake

Ingrediënten: (voor 6 cakejes)
1 appel
125 gr bloem (of speltbloem)
1 tl baksoda
35 gr rietsuiker
15 gr stevia witte korrel
100 ml Aplro kokos
40 ml zonnebloemolie (of gesmolten kokosolie)
1 tl gemalen kaneel
1/2 tl gemalen kardemom
1/2 tl gemalen steranijs
Benodigdheden:
cupcakevorm
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°. Meng de bloem, baksoda, suiker en specerijen in een grote kom.
Meng in een kleine kom de alpro kokos en de olie kort onder elkaar.
Voeg deze toe aan de andere ingrediënten en roer tot het deeg een mooi geheel is.
Het resultaat is een smeuïg deeg.
Verdeel over in 6 porties in de bakvorm voor cupcakes.

Snijd de appel in partjes en verdeel over de vormpjes. Druk voorzichtig bovenin het deeg.

Laat bakken in de oven voor 25 tot 30 min.

 

Chocolade cakejes met zoete aardappel

Ingrediënten: (voor 6 cakejes)

125 gr tofu

250 gr zoete aardappel

100 gr donkere chocolade

Optioneel, maar wel superlekker: 6 pecanoten, 6 dadels, 1 el pindakaas, 1 tl kaneel
Toppping: 2 el vegan roomkaas, 2 el pindakaas
Benodigdheden:

cupcakevorm (siliconen) voor 6 cakejes

Schil de zoete aardappelen, snij in stukken en kook gaar.

Giet af en laat afkoelen.

Breek de chocolade in stukjes. Doe in en kom met 1 el amandelmelk en smelt au bain marie.

Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breek de tofu in stukken en mix samen met de zoete aardappel, chocolade, kaneel en pindakaas tot een glad beslag. Snij de noten en dadels in stukjes en meng onder het beslag.

Verdeel over de cupcakevorm.

Bak voor 30 min.

Laat afkoelen in de vorm.

De cakejes hebben een zachte en losse structuur.

Haal ze voorzichtig uit de vorm.

Meng de roomkaas met de pindakaas en verdeel over de cakejes.

Werk af met een noot.