Tomatenchutney

Voor 1 grote bokaal:
250gr rijpe tomaten

1/4 rode paprika

1 zure groene appel

3dl water

100g witte suiker

2etl candarel

1 el sumac

1 el zwarte peper

zout

4el frambozenazijn

4 kleine pikante pepertjes

2 blaadjes gelatine

 

Werkwijze:

Snij alles in blokjes, en breng alles aan de kook.
Laat op een hoog vuur 2 min doorkoken, en zet dan het vuur lager.

Mix na 15 min alles door, en laat nog 5 min doorkoken.

Week 2 gelatineblaadjes en voeg toe.

Giet in een schone bokaal, en laat afkoelen.

 

Heel lekker op een tortillachips met fetakaas en een takje tijm.

Zwarte macaron met parmaham

Voor een 8- tal macarons (2 halfjes)

 

Benodigdheden:

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

zwarte kleurstof (poeder)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.
Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht), gedurende minstens een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik parmaham en mascarpone:  50 g parmaham, 50 g philadelphia. en korianderzaadjes.  Mix goed door, werk af met flink wat zwarte peper, en zet koud voor je de vulling tussen de macarons spuit.

Werk af met rucola en eventueel enkele blaadjes koriander.

Parmezaancreme

2 el yoghurt

1 el philadelphia light

1 kl mierikswortelpuree

50 g zeer fijn gemalen parmezaanse kaas

peper

Doe alles samen in een kommetje en roer goed door.

Heel lekker bij zouten chips.

Macaron The green one

Voor een 8- tal macarons (2 halfjes)

 

Benodigdheden:

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

groene kleurstof (poeder)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

 

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.
Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht), gedurende minstens een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik rucola en mascarponecrème: 50 g rucola, 30 ml mayonaise, 30 g philadelphia of platte kaas. Mix goed door, en zet koud voor je de vulling tussen de macarons spuit.

Werk af met enkele snippers van parmezaan rond de macaron.

Pink macaron met gerookte zalm

Voor een 8-tal macarons (2 halfjes):

 

Benodigdheden:

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

rode kleurstof (poeder)

sesam met wasabi (verkrijgbaar bij de toko, een oosterse supermarkt)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

 

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. (zie foto hieronder) Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.

Strooi wat wasabi sesam over de macarons.

Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht) gedurende een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik zalmmousse: 115g gerookte zalm en 140 g philadelphiakaas, 2etl limoensap, 2 pepertjes, 1 kl sumak.