Pink velvet cake

 

 

 

 

 

 

 

 


Benodigdheden cake:

250g bloem

200 g witte suiker

2 th bakpoeder

snuifje zout

160 ml volle melk

85 g boter in blokjes op kamertemperatuur

4 eiwitten

rode kleurstof

bakvorm diameter 15cm

 

Werkwijze:

Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout. Voeg melk, boter en kleurstof toe.

Mix minimum 10 min.

Klop de eiwitten stijf, en spatel deze onder het deeg.

Bak in de oven op 180 graden, ongeveer 45 à 60 min (afhankelijk van je oven).

Controleer regelmatig met een tandenstoker: Als deze er droog uitkomt, dan is je cake gaar.

Ontvorm en laat volledig afkoelen.

Benodigdheden limoenfrosting:

400 g philadelphia

4 el boter

snuifje zout

zeste van 2 limoenen

80 g poedersuiker (naar smaak!!), kan dus ook meer of minder

Meng alles door

Samenstelling cake:

Snij de cake middendoor, en besmeer met de frosting.

Plaats de 2 stukken op elkaar en smeer de frosting rondom rond, en smeer daarna een dikke laag op de bovenkant.

Werk af met vers fruit naar keuze.

 

Bananenbrood

Ingrediënten:

3 bananen (zeer rijp)

50g suiker

2 el candarel

120g boter op kamertemperatuur

100g bloem

120g amandelmeel

1/2 zakje bakpoeder

3 eieren

 

Werkwijze:

verarm de oven voor op 170gr, en vet een rechthoekige bakvorm in.

Meng de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en de suiker in een kom. Plet de bananen grof, en voeg toe aan de droge ingrediënten. Voeg ten slotte de boter en de eieren toe.

Goed roeren.

Afbakken op 50 min

 

Heel lekker als vieruurtje met een glaasje veenbessensap.

Plattekaasstaart

Nodig voor een kleine springvorm van 20 cm diameter:

Voor de bodem:

100 g dadels

3 etl havermout

3 etl gemengde gedroogde vruchten

Voor de vulling:

500 g 0% kaas, yoghurt of skyr

2 etl candarel of stevia

6 gelatineblaadjes

sap van 3 clementines

vruchten naar keuze bv. granaatappelpitjes en frambozen

optioneel: confituur naar keuze

 

Werkwijze:

Bekleed de springvorm met een laagje aluminiumfolie.

Mix de dadels, havermout en de gedroogde vruchten, en stort op de bodem. Druk goed aan met een lepel, die je nat maakt (zo plakt het mengsel minder aan je lepel).

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Meng kaas, yoghurt of skyr met de zoetstof.

Verwarm het sap van de clementines, en los 1 voor 1 de gelatineblaadjes hierin op.

Meng voorzichtig onder de kaas.

Verdeel de helft van de kaas over je springvorm. Bedek met 2 etl confituur naar keuze (dit is optioneel), en bedek met vruchten naar keuze. Stort dan de rest van de kaas hier bovenop.

Laat minstens 5 uur opstijven in de ijskast.

Werk af met verse munt, verse vruchten, en eventueel wat geschaafde chocolade.

Notencake met citroen

 

 

 

 

 

 

 


Ingrediënten:

200g gemengde noten

225g boter

200g suiker

zeste van 1 citroen

4 eieren

100g bloem

1tl bakpoeder

snuifje gemberpoeder en kaneel

 

Werkwijze:

Verwarm de oven op 170 graden.

Rooster de noten op bakpapier voor 8 min en laat afkoelen. Hak dan fijn.

Klop boter, suiker, zeste en kruiden luchtig op.

Klop de eieren 1 voor 1 er door.

Voeg tenslotte de bloem en het bakpoeder toe en mix nog 10 min.

Stort in cakevorm van 20 cm diameter, en bak gaar in 1 uur.