Benodigdheden cake:
250g bloem
200 g witte suiker
2 th bakpoeder
snuifje zout
160 ml volle melk
85 g boter in blokjes op kamertemperatuur
4 eiwitten
rode kleurstof
bakvorm diameter 15cm
Werkwijze:
Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout. Voeg melk, boter en kleurstof toe.
Mix minimum 10 min.
Klop de eiwitten stijf, en spatel deze onder het deeg.
Bak in de oven op 180 graden, ongeveer 45 à 60 min (afhankelijk van je oven).
Controleer regelmatig met een tandenstoker: Als deze er droog uitkomt, dan is je cake gaar.
Ontvorm en laat volledig afkoelen.
Benodigdheden limoenfrosting:
400 g philadelphia
4 el boter
snuifje zout
zeste van 2 limoenen
80 g poedersuiker (naar smaak!!), kan dus ook meer of minder
Meng alles door
Samenstelling cake:
Snij de cake middendoor, en besmeer met de frosting.
Plaats de 2 stukken op elkaar en smeer de frosting rondom rond, en smeer daarna een dikke laag op de bovenkant.
Werk af met vers fruit naar keuze.
Ingrediënten:
3 bananen (zeer rijp)
50g suiker
2 el candarel
120g boter op kamertemperatuur
100g bloem
120g amandelmeel
1/2 zakje bakpoeder
3 eieren
Werkwijze:
verarm de oven voor op 170gr, en vet een rechthoekige bakvorm in.
Meng de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en de suiker in een kom. Plet de bananen grof, en voeg toe aan de droge ingrediënten. Voeg ten slotte de boter en de eieren toe.
Goed roeren.
Afbakken op 50 min
Heel lekker als vieruurtje met een glaasje veenbessensap.
Nodig voor een kleine springvorm van 20 cm diameter:
Voor de bodem:
100 g dadels
3 etl havermout
3 etl gemengde gedroogde vruchten
Voor de vulling:
500 g 0% kaas, yoghurt of skyr
2 etl candarel of stevia
6 gelatineblaadjes
sap van 3 clementines
vruchten naar keuze bv. granaatappelpitjes en frambozen
optioneel: confituur naar keuze
Werkwijze:
Bekleed de springvorm met een laagje aluminiumfolie.
Mix de dadels, havermout en de gedroogde vruchten, en stort op de bodem. Druk goed aan met een lepel, die je nat maakt (zo plakt het mengsel minder aan je lepel).
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Meng kaas, yoghurt of skyr met de zoetstof.
Verwarm het sap van de clementines, en los 1 voor 1 de gelatineblaadjes hierin op.
Meng voorzichtig onder de kaas.
Verdeel de helft van de kaas over je springvorm. Bedek met 2 etl confituur naar keuze (dit is optioneel), en bedek met vruchten naar keuze. Stort dan de rest van de kaas hier bovenop.
Laat minstens 5 uur opstijven in de ijskast.
Werk af met verse munt, verse vruchten, en eventueel wat geschaafde chocolade.
Ingrediënten:
200g gemengde noten
225g boter
200g suiker
zeste van 1 citroen
4 eieren
100g bloem
1tl bakpoeder
snuifje gemberpoeder en kaneel
Werkwijze:
Verwarm de oven op 170 graden.
Rooster de noten op bakpapier voor 8 min en laat afkoelen. Hak dan fijn.
Klop boter, suiker, zeste en kruiden luchtig op.
Klop de eieren 1 voor 1 er door.
Voeg tenslotte de bloem en het bakpoeder toe en mix nog 10 min.
Stort in cakevorm van 20 cm diameter, en bak gaar in 1 uur.