Koolhydraatarm brood

Dit brood is een goede vervanger voor als je even wat minder koolhydraten wilt serveren.

Heel lekker met hartig beleg: bv. met ricotta en bosbessen.

Ingrediënten:

9 eieren

3el olijfolie

2el azijn

90ml melk

110g lijnzaadmeel

110g kokosmeel

30g bakpoeder

Werkwijze:

Mix alle droge ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de eieren tot ze luchtig zijn. Meng de rest van de natte ingrediënten erdoor en voeg bij de droge. Mix nog 10 min.

Bak in een rechtvormige bakvorm op 180 graden, in 90 min.

Zachte broodjes

Deze broodjes zijn super gemakkelijk en snel om zelf te maken.

Zeker de moeite!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

150g speltbloem

400 bloem

2 zakjes droge gist

10g rietsuiker (optioneel, ook lekker zonder)

60g roomboter

2 eieren

250ml amandelmelk of melk, karnemelk...

10g zout

Werkwijze:

Smelt de boter en laat afkoelen. Warm de amandelmelk op tot deze lauw is, en voeg alle natte ingrediënten aan de droge toe. Roer door.

Kneed met de hand tot een soepel deeg (10 min)

Leg het deeg in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Verdeel in 16 delen en vorm bolletjes. 

Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en werk af met pitjes en zaden naar keuze.

Bak ze af op 180 graden, in 15 min.