Vispakketjes met chutney van pompoen en mango.

 

Wat heb je nodig voor 12 pakketjes?

2 teentjes knoflook

200 gr zeewolf of andere witte vis

1 tl currypoeder

1 el bloem

2 vellen filodeeg (rechthoekig of vierkant)

1 ei

1 el olijfolie

Werkwijze:

Snipper de knoflook en fruit in 1 el olijfolie. Leg even opzij. Bak in dezelfde pan de vis gaar. Pureer deze samen met de look, het currypoeder en peper en zout met de blender of handmixer. De puree mag grof blijven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vellen filodeeg in 8 (ongeveer 8 cm op 8 cm). Klop het ei los in een kommetje. Leg een hoopje vulling in het midden van het vel en vouw de linkerkant en de rechterkant dicht. Smeer wat ei op de randen en plak hiermee dicht. Doe nu hetzelfde voor de bovenkant en de onderkant en plak opnieuw dicht met het ei. Het eindresultaat is een rechthoekig pakketje. Leg de pakketjes op een vel bakpapier op de rooster en bak krokant in 8 à 1minuten.

Serveer meteen. Lekker met de chutney.

 

Wat heb je nodig voor 350 ml chutney?

200 gr mango (diepgevroren of vers)

1 teentje knoflook 1 pepertje

sap van 1/2 citroen
55 gr rietsuiker

400 gr butternut pompoen
1 rode ui

65 ml witte balsamico azijn of wijnazijn

 

15 ml wijnazijn met walnotensmaak

Werkwijze:

Snijd de butternut en de mango in kleine blokjes. Snipper het pepertje, de ui en de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten samen in een kookpot. Laat 1,5 uur pruttelen en mix grof. Verdeel over 3 glazen potjes met deksel.

Tomatenchutney

Voor 1 grote bokaal:

250gr rijpe tomaten

1/4 rode paprika

1 zure groene appel

3dl water

100g witte suiker

2etl candarel

1 el sumac

1 el zwarte peper

zout

4el frambozenazijn

4 kleine pikante pepertjes

2 blaadjes gelatine

 

Werkwijze:

Snij alles in blokjes, en breng alles aan de kook.
Laat op een hoog vuur 2 min doorkoken, en zet dan het vuur lager.

Mix na 15 min alles door, en laat nog 5 min doorkoken.

Week 2 gelatineblaadjes en voeg toe.

Giet in een schone bokaal, en laat afkoelen.

 

Heel lekker op een tortillachips met fetakaas en een takje tijm.

Macaron the black one

Voor een 8- tal macarons (2 halfjes)

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

zwarte kleurstof (poeder)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.
Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht), gedurende minstens een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik parmaham en mascarpone:  50 g parmaham, 50 g philadelphia. en korianderzaadjes.  Mix goed door, werk af met flink wat zwarte peper, en zet koud voor je de vulling tussen de macarons spuit.

Werk af met rucola en eventueel enkele blaadjes koriander.

Chips met parmezaancrème

2 el yoghurt

1 el philadelphia light

1 kl mierikswortelpuree

50 g zeer fijn gemalen parmezaanse kaas

peper

Doe alles samen in een kommetje en roer goed door.

Heel lekker bij zouten chips.

Macaron the green one

Voor een 8- tal macarons (2 halfjes)

 

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

groene kleurstof (poeder)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

 

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.
Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht), gedurende minstens een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik rucola en mascarponecrème: 50 g rucola, 30 ml mayonaise, 30 g philadelphia of platte kaas. Mix goed door, en zet koud voor je de vulling tussen de macarons spuit.

Werk af met enkele snippers van parmezaan rond de macaron.

Pink blush macaron met zalm

Voor een 8-tal macarons (2 halfjes):

100g poedersuiker

55 g amandelpoeder

15 g griessuiker

2 eiwitten op kamertemperatuur!

rode kleurstof (poeder)

sesam met wasabi (verkrijgbaar bij de toko, een oosterse supermarkt)

2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter

spuitzak met mondje ronde opening

 

Werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.

Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.

Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.

Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.

Spuit de cirkels mooi vol. (zie foto hieronder) Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)

Laat de bakplaat van een 10 cm hoog "vallen" op je aanrecht, zodat de lucht uit je deeg kan.

Strooi wat wasabi sesam over de macarons.

Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht) gedurende een uur.

Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.

Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Voor de vulling gebruikte ik zalmmousse: 115g gerookte zalm en 140 g philadelphiakaas, 2etl limoensap, 2 pepertjes, 1 kl sumak.