Voor een 16-tal macarons:
Benodigdheden:
200g poedersuiker
110 g amandelpoeder
30 g griessuiker
4 eiwitten op kamertemperatuur
rode kleurstof (poeder)
sesam met wasabi (verkrijgbaar bij de toko, een oosterse supermarkt)
2 bakplaten met vellen bakpapier, waarop je cirkels tekent van 5 cm diameter
spuitzak met mondje ronde opening
Werkwijze:
Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom. Zet opzij.
Klop de eiwitten los op lage snelheid, en klop ze dan schuimig op op hoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de griessuiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende, stevige meringue hebt.
Spatel de eiwitten onder het amandelmengsel, en voeg de kleurstof toe.
Schep in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 5 mm diameter.
Spuit de cirkels mooi vol. (zie foto hieronder) Doe dat recht naar beneden, en zonder aarzeling :)
Strooi wat wasabi sesam over de macarons.
Laat de macarons korsten (door te drogen aan de lucht) gedurende minstens een uur.
Verwarm de oven ondertussen op 140 graden.
Bak af op 20 minuten en laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
Voor de vulling gebruikte ik zalmmousse: 115g gerookte zalm en 140 g philadelphiakaas, 2etl limoensap, 2 pepertjes, 1 kl sumak.