Herfst: dit seizoen is enorm veelzijdig.

De geur van pompoensoep doet je watertanden, en cupcakes doen het ook altijd goed., of je ze nu haloween-waardig maakt of niet, aan jou de keuze!

Eén van mijn favorieten van dit seizoen blijft de wortelcake met noten: een kruidige en machtige cake, maar o zo lekker. 

 

Deze kruidige wortelcake is een lekkere traktatie bij de koffie of chocomelk

Lekker met de verse walnoten, en afgewerkt met een frisse frosting en zachte meringue

Pompoensoep

Natuurlijk niet te missen, een klassieker! 

Voor 3 liter soep:

2,5l water

4 groentenbouillonblokjes

1 ui

1 kg pompoenblokjes

0,5 kg wortelen

2 preiwitten

flinke snuif zout

snuif kardemom

snuifje currypoeder

flinke snuif zout

Laat alles een 30 minuten doorkoken, en mix alles fijn.

Kruid nog bij met peper naar wens.

 

Je kan deze klassieker een extraatje geven, door er parmezaanchips bij te serveren.

Schaaf hiervoor een 10-tal parmezaanschilfers per persoon met de kaasschaaf.

Leg op een bakpapier, en bak af in de oven op 180 graden, voor ongeveer 10 minuten: tot de kaas lekker crunchy wordt.

Tafeldeco:

Voor de tafeldecoratie koos ik voor een mini-bosje op tafel, met daarrond mijn favoriete noten van deze tijd: walnoten. Een tafel om van te smullen :)

De mini-vaasjes zijn lege flesjes van frisdrank.

Deze spookjes cupcake is een basis cupcake, met daarop een eiwitschuimpje.

Heel gemakkelijk om te maken, en meteen een leuke touch voor de kinderen.